Baby breech

Hi mommies, sy nk tnya baby sy 35 weeks breech, pastu 36 weeks dah elok turun kepala dok bawah. Tetiba 37 weeks breech lgi. Esok appoinment dgn pakar utk tngok condition ibu dan baby sesuai tak buat prosedur ecv. Mommy2 yg berpengalaman pasai prosedur ni boleh tak share tak pengalaman? N risiko. Pastu sy confuse esok klu sesuai buat prosedur ecv tu adakah serta merta buat ataupun set tarikh lain utk prosedur tu ? Thanks mommies.

2 Các câu trả lời

Macam saya, first appt doc just check dulu. Esoknya baru admit ward utk buat ecv, kena puasa siap2 dari malam. Dah buat failed pulak, so dapat date utk czer 4 hari lepas tu. Waktu masuk ward semula utk czer, doc scan alhamdulillah kepala baby dah dekat bawah, boleh pulak baby decide nak pusing sendiri. Doc discaj terus, suruh tggu tanda utk bersalin normal.

camne sis..semoga Allah permudahkan urusan sis