Adakah baby kurang aktif?

Hi mommies, sy nak tanya pengalaman mommies out there, sy skrg 39 weeks+, due 28/3, selalu carta gerakan baby 10x habis dlm pukul 2 paling lambat, sekarang dah 2 hari habis dlm pukul 4 lebih and baby gerak pun sedikit slow dari selalu , adakah itu kira baby kurang gerak and patut ke pegi hospital, tapi bila kejut, baby masih respond..

1 Trả lời

Ruang rahim sempit dek janin makin membesar. Itu sebab gerakan tak seaktif dulu. Asalkan gerakan 10 ada.