Tiada alahan sepanjang kehamilan

Hi mommies, sy dh masuk trim2 dan tiada mengalami sebarang alahan melainkan sy tk boleh makan lambat nanti confirm menggigil dan rasa nak muntah . Adakah normal ? Sebab semua org sy tgok mengalami alahan

16 Các câu trả lời

Normal..sama lah kita sya dari awl preggy sampai skrg msk 8 blm Alhamdulillah tak da alahan dan tak ada mengidam2.. baby sihat sya pon Alhamdulillah sihat.sya selalu ckp nnti dah kawen setiap kali saya megandung dan beranak minta Allah bagi sya sihat tanpa alahan dan mudah sejahtera tiap kali bersalin berpantang dan membersarkan anak2..tu doa sya dari zmn single 😅..walaupon ni ank first tetap ckp mcm tu.

Untgnyer xde alhan..Sy ni alhan dpt mkn nsi lauk ikn bkar je😭..Lmbt mkn mntah..Mkn pom mntah🤦‍♀️..Shri pling byk mntah 6x pom ade..Klau kluar mknan ok skit xkluar mknan pdih lbang tekak😩,Tmster 2 pom ade lg mntah2..Tgk org xde alhan rse bestnyer dia..

Saya pun smpai trim 3 tkda alahan langsung tu sbb sya tk prsan diri sya mengndung sblom ni.. Yg sya hnya rsa sblom ni ada nk pengsan,, cirit,, klo tk mkn pagi cnfrm sakit prut.. Tapi skrg ni klo lmbt makan,, angin msok,, dha mkn rsa nk muntah n cirit

Normal .. doa semoga awak tkde alahan smpai beranak .. seksa sngt awak alahan ni .. sy tngh tunggu hari pon alahan on off dtg balik 😭😭😭

2y trước

Aminnn ❤️

jgn risau xde alahan. setiap org x sama sis. sy 1st pregnant dulu pun langsung xde alahan. yg 2nd ni pun xde jugak. bersyukur je la sis.

untungnya xdk alahan,sy dua2 ank ada alahan...cuma yg slung alahan xtruk,hamil ank kedua skrg ja alahan truk...skrg sy dh 36w2d..

Normal . Saya trim 3 baru alahan teruk . Jangan minta ya sis . Takut extraordinary dapat nanti 😅

sy pon trim2 xde alahan.. serba serbi makan.. harap mggu depan cek up berat x naik mendadak.. 😂 ghisauuu

bestnyaa. sy bdn jnis yg teruk alahan tiap kli prgnant. cemburu pula dgn ibu2 yg xda alahan ni

Sama mcm saya jugak lambat mkn auto mcm nk muntah Alhamdulillah buat masa nie xde alahan...