Gap masa pergerakan baby

Hi mommies, sy dh masuk 25 minggu nurse pun dh suruh buat kiraan pergerakan baby. selalu mommies gap masa tu brpa lama ye utk kira pergerakan baby seterusnya. first mom ni 😅

8 Các câu trả lời

Awalnya nurse suruh kira. Dkt kk rumah saya 28 weeks baru kira. Tp haritu pegi antenatal class dia ajar setiap 5 minit kira 1 pergerakan. Next week saya baru kena start kira. Nurse kata nanti dia ajar.

6mo trước

Haah sis, sy pun terkejut tdi nurse dh suruh start esok kira pergerakan baby. tu sy dok bingung sbb baby pula jenis malam bru aktif, siang dia tido je. gerak pun tk kerap sgt

kalau kk kerajaan mula kira fkc 28w. urse ajar sy gap 15 minit setiap kali baby gerak. contohnya baby gerak 9.20am,gerakan kali kedua 9.35am. gerakan kurang dr 15 minit masih dikira 1 kick

6mo trước

sama. gap 15 min. sebelum ni check up kat KK lain pun nurse bagi masa gap minimum 15 min. and nurse kata kalau dah siap 10 kiraan pun, make sure dalam setiap 2 jam at least ada satu gerakan. lagi2 puasa ni, kena monitor lebih.

Awak ada any complication ke kena tick seawal 25w? Nurse saya ajar gap 30min. Supposedly awak kena terus tanya nurse mcm mana kira tu sbb saya kadang dgr org lain nurse ajar lain cara

6mo trước

Patut terus tanya details jgn dekat sgt tu berapa minit. Sebab saya takut awak ada kes lain so nurse suruh tick awal. Kira special case & case gini kadang tak sama pun dgn org lain cara tick tu.

Misi dekat tempat sy suruh gap 30 minit. Setiap 30 minit kira 1 kick. Contoh baby kick 9.15, 9.20 baby kick lagi tu kira sekali.

kalau sy gap 15-30 minit kira satu kick

Kk saya suruh tanda setiap 1jam.

gap 30 ke 60 minit ..

kk saya gap 20minit.