Hmmmmm teringin pregnant

Hi mommies... Sy delay period dah 33 hari.. Bila check upt hmmm still -ve.. Lpas tu kan perut sy besar mcm pregnant 4/5 bulan mcm tu... Hmmm kdg2 buat sy rsa down je..

8 Các câu trả lời

Uish takut pulak baca. Klu perut membesar tiba2/secara mendadak dan yakin bukan lemak, better awak pgi refer doc. Takut ada cyst/fibroid growing. Klu org lewat period dlm 33 hari, lebih kurang pregnant 7-8w kira dari last period. Normally mmg perut sama je awal2 pregnancy, xberubah apa2 pun sbb baru sebulan lebih. Biasa pregnant dh 4 bulan ke atas baru nmpk perut membesar tu pun sikit2 je naik je bukan tiba2 terus nmpk besar 😰

2y trước

betul. mcm kenalan ibu sy dulu. ingatkan pregnant tp bila cek upt negatif. rupanya bila cek dah ada fibroid besar bola tenis. mmg terus on the spot kena gi hosp & operate. kena cepat2 ke klinik.

Hai sis.. if delay 33 hari, mustahil utk perut besar mcm 4/5 bulan ~ if awak ada sakit bahagian abdomen, sakit sesama bersama better ke klinik/hospital utk check.. sebab awak ckp perut awak besar mcm 4/5 bulan pregnant.. risau cyst plak 🥺 Tapi, if takde yg pelik dgn abdomen awak.. maybe lemak je tebal..

Walau mcm mana pun better check dgn doc utk kepastian. Bila kita xtau apa punca, memang kita akan rasa stress dan down. Pergi check doc dulu tgk doc ckp apa.

cuba scan. saya lewat 1 mggu test negatif, 2 mggu negatif.. lepas tu period tak datang jugak.. buat xtau je . lepas 2 bulan rasa lain mcm.. test tgk positif

2y trước

btw pasal perut rasa besar tak mustahil. sebab punca utama saya check sbb anak kata perut saya besar 😃 bukan nak bagi harapan.. tapi ini yg terjadi.. semoga ada rezeki sis

puan minta scan d klinik swasta yaa...kdg cyst ,pcos n fibroid pnybab..

InshaAllah moga ada rezeki sis. Cek klinik dlu ye tkt sakit lain.

Awak tak cuba pergi klinik ke?

Makan folic acid cuba..