Cepat bersalin

Hello mommies, sy dah masuk 39weeks dah, beberapa hari lagi due date, risau pula lambat nak bersalin ni.. apa tips mommies ya supaya cepat bersalin

1 Trả lời

sis bnykkan berjalan trun naik tangga.. bnykkan mkn buah kurma..

4y trước

Doktor bgtau dh hampir tarikh bersalin x digalakkn utk turun naik tangga sbb risiko jatuh. Gynae sy ajar satu cara eksesais utk percepatkn bukaan, bengkonkn kaki mcm buat squat then goyangkn pinggang cm main hula hoop. Wktu tgh contraction pn boleh buat mcm ni utk percepatkn bukaan. Sy pn guna cara wktu bersalin dulu.