START HILANG ALAHAN

mommies start hilang alahan berapa bulan ya? semua pregnant women lain lain alahanya & tempoh alahan nya. cuma nk tahu bila mommies hilang betul2 alahan tu? berapa bulan? saya start nk masuk 4 bulan ni mcm dh tkde alahan. tp seram juga la ye sbb mcm tk biasa plk 🌚 #firstbaby #firstmom #bantusharing

12 Các câu trả lời

saya alahan palinng teruk minggu ke 6 ja..cuma lepastu alahan still ada cumanya on off muntahnya..masuk 12 minggu alahan dah takda😅checkup nasib baik berat badan still okay..now dah nak masuk 16 minggu alhamdulillah alahan dah takda🥰

mula alahan 7mgu setiap kali mkn n minum muntah lbih 5 kali sehari muntah, dan perut sentiasa berangin. Skrg dah 12mgu 5hr muntah makin kurang skli or 2 kali je. perut berangin pon dah tak seteruk mcm sblum ni.

sya plak skrg bru 12mnggu tp alahan mcm mnth² loya² tu ade tp xkerap..tp sya xblh hidu bau perfume auto kpala pning..mkn pun krg selera skit..

depends..ada yg xda langsung alahan ada smpai nk bersalin masih Ada alahan..tp biasanya 2nd trisemester dia akn kurang atau dh xda.. depends

11w slowly msa tu raya elok ja mkn. Skg 14w dh ble mkn mcm org x mgndung. Tp ttap kna sdr diri dlm tu ad baby HAHAHAHA xbleb bedal smbrgn .

saya 11w dh start slow alahan. skg 14w alahan xde sgt. tapi gastrik teruk waktu malam smpai muntah2

Sy dh slowly kurang alahan xcm dulu Bau masakan pun xboleh.. Now dh ok

Tu la nak tau juga.. saya ni nak masuk 15w ni masi lagi alahan🤣

sy alahan hri2 ad nk muntah ..tp dh makin kurang

Saya start hilang tu nk masuk 18mggu cmtu. 😅