39 Minggu

Hi mommies. Siapa kat sini dah 39minggu tapi tak ada tanda bersalin lagi. Cuma Braxton Hicks je. Adakah doktor akan lanjutkan due date ke 41minggu atau 42minggu?. Kalau lanjutkan, bukaan selalu dah berapa?

1 Trả lời

Jika sis tiada masalah gdm or lain2 komplikasi, usually nurse kk akan set appointment pada hari edd (ini kena inform nurse sendiri tntg tarikh edd sis). Dan jika masih tiada bukaan/tanda2 bsalin, dktr akn extend 7 hari & hari2 kena dtg KK utk check jantung bby sehingga tarikh baru. Max utk kehamilan adalah 41w shj. Lepas dari 41w diwajibkan serah diri & induce (jika tiada bukaan).

2y trước

semoga kita dipermudahkan urusan bersalin 😘😘