lanjutkan atau tidak ?

hai bumil , selamat berpuasa bagi mereka yg brpuasa .. nak tanya , kalau haus & lesu , korang buka puasa ke atau lanjutkan brpuasa ?

1 Trả lời

haus and lesu tu normal je bila puasa. dh nama pon puasa xde minum kn mestilah haus kn. tapii kalau rasa haus lesu ade rasa nk pitam pedih perut mual2 bby krg gerak dri biasa, sng cerita condition yg luar dri hari2 biasa, xmampu nak teruskan, terus je buka. jgn pksa.

1y trước

sy dh buka puasa jam 2 td , risau sgt sbb baby kurang gerak n lesu haus teramat smua . nak tnggu wktu brbuka tpi sy x thn & x mmpu