helppp me ???

Hi mommies, siapa ada pengalaman baby jatuh dari katil? Baby saya (6bulan), baru jatuh katil...nampak ada benjol sikit ? . Risau la... Selalu mommies buat apa ye, kalau jadi macam ni?

helppp me ???
17 Các câu trả lời

Ank sya pernah jgk jatuh masa bby dulu.. benjol jgak,, tapi trus amik mnyk argan oil n sapu2 sambil selawat.... alhamdulillah hilang serta merta benjol tu.... berdebar kottt 1st time jatuh, mcm2 difikiran ni... syukur alhamdulillah xde ape... dan klau ank jatuh tapi die masih aktif n normal sperti sdia klau usah risau, xde ape2.. kita doa je bnyk2... selalu amalkan bca ayat kursi supaya sntiasa ada malaikat jaga...

5y trước

Mase baby tu umor berape ?

Subhanallah.. Comelnye baby sis!! 😍😍😍 Sis tuam je. Then pantau baby if kurg aktif dr biase atau muntah ke, better refer doc.. Insyaa allah moga smue nye baik² saja.. 🥰🥰🥰

5y trước

Ini tuam dengan ais je. So far, masih aktif setakat ni. Kepala benjol pin nak ajak main lagi 😅 Kita yang risau..

Kalau ade muntah2 better bawak gi klinik check, kalau rasa yakin xde ape2 just tuam je lps tu sapukan madu lebah biar surut bengkak tu..

Baby ada muntah² tak lepas jatuh? Kalau ada bawak gi klinik terus. Kalau takde, insyaAllah tak apa². Pantau je benjol tu.

5y trước

Setakat ni tak de muntah2. Okay je. Cuma merengek, mungkin sebab terkajut ke sakit ke. Huhu

Alaaaa comelnyaaaa diaaaa 😍 Tuam dulu ye mommy. Pastu, kalau ada pape, bawak jumpa doc terus.

5y trước

Betul betul. 🤗

Alolo tomeyy ny awk..haah tuam pon okk sis..moge cpt surut yee..Aamiin

Hi mommy. Monitor if dia muntah atau tak aktif. Terus bawa jumpa doc.

5y trước

Tu lah.. Nervous bila fikir what is their 1st bad bruise. 😅

Tuam mmy, klo ada efek lain (dmm /muntah) bwk jmpa doc

5y trước

Ini tuam dengan ais je... Okay thank you mommy 😊

😍 Tp bby nmpk mcm xde apa2 je... Comel je dia snyum mcm Tu...

5y trước

Dia suka tengok fon. Kalau nangis2 tu, keluarkan fon..buat2 nak ambil gambar. Nanti dia okay la 😅😅

Muka jatuh katil pun comel ❤❤❤

5y trước

Dia memang suka org ambil gambar dia. 😅