Early delivery

Hi mommies. Sesiapa di sini bersalin sebelum 36 minggu ? Atau between 32-36 weeks? Please share experience

31 Các câu trả lời

Sy 36w6d dah bersalin, pagi p kk utk weekly checkup, turun tanda lendir campur darah dekt kk mase nak check urine.. terus doktr refer hkl sebab dh ade show.. p hkl tgahri check dah buka 2cm, 2:30 pm dah buka 3cm, 11:30 malam bru dpt katil tgah ctg pukul 1 puppp air ketuban pecah sndiri, terus rasa sakit contraction, seluk dah 4cm, pastu dalam pkul 1:30 sakit gilaaaa seluk lagi dah 6cm terus tolak labour.. sampai labour 1:45 pagi dah buka 10 cm terus bidan suruh teran 🤣 tp xdan nak teran lagi sebab dok try2 tak keluar jugak, sbb beby nak papa dy masuk labour tgok dy lahir.. husben lambat masuk labour sbb kena check report rtk n isi borang2 nak masuk labour.. 2:15 bru husband masuk labour.. 2:15 jugak saya teran betul2 n beby selamat lahir 2:27pagi. Alhamdulillah. Rasa legaaa..

3y trước

dekat hkl suami boleh teman masok labour ya ?

Sy masa bersalin anak 1st tahun lepas 36w5hr.. turun darah sikit. Sy tenang ja dulu tknk panik kan🤭. Sbb masa 32w & 34 sy da pernah warded kan n da complete 2dose dexa(utk matangkan paru2 bby) incase bersalin awal kan. So masa turun darah lagi utk kali ke 3 tu 36w4hr da..mula pg tu mcm keluar sikit ja.. sy tggu lagi sambil moniter gerak bby. Tiba2 tgh hari turun drh mcm byk lak trus ajak suami g hspitl jaa.. sampai hspitl doc seluk tahu2 da bukak 3cm. Trus warded n bersalin esoknye 36w5hr. Alhamdulillah sy &bby selamat. Bby sulung sy masa tu berat dlm 2.97kg. Sis jgn risau ye. Perbykan doa . Semoga dipermudahkan segala urusan sis🤲🏻. Btw sy pon tgh pregnant bby num 2 nie🤭. Now 36w5hr. Pregnant num 2 pon sy kene warded juga sbb pretem contraction kerap mengeras (34week). Num 2 nie pon sy kene 2dose dexa juga sis.. hmm Ghisau juga yg nie akn bersalin awal juga. Tp harap2 tak la kan. Sama kita doa agar dipermudahkan urusan kita.. aminn🤲🏻

2y trước

kalau mengeras kene pg hospital ke. sya 33 mggu. keras berhari2. bru reda

Masa 33weeks 6days turun darah berlendir, lepas je 2 jam turun darah, terus sakit contraction. Cek dekat hospital jalan dah buka 3cm. Doktor trus cucuk matang paru paru baby 2 dose. Lepas masuk ubat 24jam, sakit contraction dah kurang, tapi kejap je lega, malam tu sakit balik. Cek jalan dah 4cm, masuk la labour room buat kali kedua. Doc cucuk ubat tahan sakit, saya pun tidur la sampai ke subuh, lepas subuh tu sakit contraction kuat sangat. Cek jalan dah 7cm, terberanak lah secara normal baby pramatang 34weeks pagi tu. Huhuhu

2y trước

kalau lahir 36 w mmg kena cucuk paru2 bg matang ke sis?

35minggu anak no 2 . pecah ketuban .lepas tu mcm biasalah rasa yg sakit sangat luar biasa..masih dirumah masa tu..pecah ketuban tengahari dalam jam2 12lebih..jam10malam baru otw ke hosp sbb sakit sangat..sampai depan hosp kepala bby dh tkeluar...eh beranak dan berbidan sambut baby sendiri lah pulak dalam kereta .sbb husb pergi pangil nurse masa tu 😂 baby dulu keluar pas tu nurse sampai😪 Alhamdulilllah anak dah usia 7th sekarang😅😅

3y trước

xde rasa sakit . tapi leaking lama jugak hampir nak dekat 30minit gak.leaking dalam jam2 2pm..lepas tu malam jam10 baru rasa sakit sangat..jam2 11lebih melahirkan

Sye 36 weeks 4 hri....skit slow2 kat ari2 tpi still kat rmoh lgi...tanda pun x lgi... insyaallah smoga kte smua dprmudahkan sgla urusan brsalin 😊😊😊

2y trước

aamiin

saya sis..skrg 36 minggu..dan dlm wad ni..dah 3 hari kt sni..jalan dh bkk 2cm ..tgu masa untk melahirkn je..tp dokter ckp 36 minggu dh blh besalin..berat bby sy 2.5 kg..kalau harini masih 2cm mgkin kne induce..

2y trước

saya bukaan 2cm doktor suruh balik dulu.. 36week6day

saya bersalin 36weeks2days.. rasa sakit.. sampai hospital pukul 11 malam bukaan 3cm.. warded.. esok paginya pukul 7 Dr cek 4 cm.. dtg 2nd Dr at 9 am cek 5cm.. Dr terus suruh masuk LR.. nurse suruh inform husband suruh pergi LR.. Alhamdulillah selamat melahirkan baby boy dgn suami di sisi 😁 memang lain feel bila ada suami kat sebelah teman bersalin

sye 36 minggu 1 hri kne pkse bersalin...czer...sbb baby songsang n air ketuban kurang..tp alhmdulillah..baby kuat...lahir pon 2.43 kg...baby sihat n xd ape2 mslh...cume kuning jela..12.5..sllunye baby lpas lhir mmg akn ad kuning...now baby dkt nursery...tp doc kate kuning dh turun...bru 1 hri warded..doakn baby sye cpt kluar dri hosp ye...

saya bersalin 33minggu . emergency ceaser . sbb turun darah g hospital check 1cm . doktor suruh puasa berkemungkinan ceaser . sy puasa 2hari . bergantung dgn drip sahaja .. hari ke 2 tu check jalan 3cm kaki dan tali pusat dah dkt laluan terus tolak bilik OT .

2y trước

Msokny songsang tu.. sbb kaki dekat laluan.. bukan kepala

Sy 36w 4hari.. tadi mandi bawah la bahagian bawah tu.. lepas tu mcm ada selapok jenis ada lendir2 sikit.. itu tanda apa ye ? Air Ketumban pecah ke ? Sbb sblum ni xda masalah keputihan ke apa.. jadi pelik pulak.. tapi debar2 jugak klu dah nak beranak.. siapa tahu tu apa..