apa beza baby oil dgn minyak telon?

Hi mommies semua..sy skrg 29weeks , tgh preparation brg baby utk ank first.. Mostly sy tgk google or fb brg brg keperluan baby.. Saya selalu nampak list tu ada baby oil, minyak telon.. Adakah benda yg sama? Kalau bkn, recommend baby oil dgn minyak telon mana yg mommies semua guna?? Terima kasih membantu utk mommy to be ?

1 Trả lời

Baby oil biasanya utk kelembapan kulit bayi. Minyak telon yang biasa kita guna utk sapu pada dada, perut, tapak kaki n belakang baby lepas mndi utk hangatkan dy😊. Mommy boleh cuba yang ada dkt pasaran sbb something yang works utk baby lain x semestinya okay utk baby you. Me, still cuba2 lagi.

5y trước

Oo ada beza. Okay tq Mommy😘💕 nanti sy cuba cari.