alahan selsema

hi mommies semua...sapa yg pernah alahan selsema resdung dr trimester pertama sampai la trimester kedua pun tak hilang lagi..kdg rs stress..sbb hidung asyik tersumbat aje..helpp

9 Các câu trả lời

Sama la saya pun macam tu jg... Kalau hari panas terus dahi rasa berdenyut... Sampai suara pun macam org demam dah 1 bln lebih... Saja jumpa doktor, doktor cakap takde apa So, saya biarkan je lg... saya stop ubat yang doktor bagi Selalu sedut air time wuduk... Manatau rongga pernafasan kita, persekitaran ataupun udara tak berap bersih. Kan?

Sy suggest sis makan dianz vitamin. Dianz vitamin waktu mengandung boleh di amalkan. Ia juga boleh mengurangkan resdung sis. Dan membaiki kulit dengan lebih baik seperti jerawat, parut jerawat, jeragat, eczema, dll. 😊

Sy pernh alami jgk..masa 5bulan ke atas..asyik bersin je, duk bwh kipas tersumbat hidung..dh la slalu panas badan time pregnant..rupanya rmai jgk yg alami alahan jd selsema ye..

Dr awal smpai nk brnk hidung trsmbat . Xmkn apa2 ubt . Just sapu2 bam sj . Kdg ok kdg x . Dktr ckp akn ok blik lps bslin nt 😂. Sy ambk vit c hr2 alhmdlillah rasa ok skit .

Saya pn mcm tu . Masa 1st trimester ok je . Naik 2nd trimester hidung dh mula tersumbat waktu pagi / ptg . Tpi kadang² la .

Minum susu sis, jgn mandi mlm2 sgt, pakai stokin tiap kali tidur. Boleh ambik vit c atau bnyk mkn buah2 n sayur

Saya!!! 5w+ setiap malam selsema... Huarghh

Saya. Pagi2 jer...sakit la hidung ni...

can try this one