Late period

Hi mommies semua. Saya selalu period on time. Then ini first time saya period lambat seminggu dah. Patut buat pregnancy test ke awal sangat?

2 Các câu trả lời

Dah lewat seminggu boleh je nak try upt. Sy dulu lewat 4 Hari dah check upt sbb breast sakit sangat. Dah terang Naik double line. Moga ada rezeki sis, aamiin..

5y trước

Takpe, kalau macam tu tunggu sampai dah 8w boleh pergi scan dekat klinik swasta. Then buka buku dekat kerajaan. Nak buka buku terus dekat kerajaan pon boleh. Sebab kalau 4-5w selalunye kalau scan tak nampak ape² lagi .

Boleh dah tu cek upt. Sy lambat 3-4 hari terus cek. In sya Allah kalau dah positif mmg clear nampak double line. Cek guna urine pertama awal2 pagi tu

5y trước

Alhamdulillah. Tahniah sis 😍 Cuba cek dah berapa minggu sebenarnya. Boleh letak kt apps ni, kira dari hari first last period. Maybe dlm 6 minggu jgk rasanya. Sy dulu pg scan kt doktor masa 8 minggu baru nampak kantung je. Sis dah boleh terus makan folic acid sekali sehari. Jaga diri ye