Masalah kulit kering dan bersisik@berkerak

Hi mommies semua, saya sekarang dah masuk trimester yg ke 3,sejak kebelakangan ni, kulit muka saya menjadi sgt kering dan terasa mcm bersisik @berkerak. Bila terkena sabun rasa mcm pedih dan gatal. Mohon nasihat mommies yg mungkin ada masalah yg sama.. Normal ke?

6 Các câu trả lời

banyakkan minum air kosong ye..saya pun alami kulit kering juga..tu boleh hilang nanti jangan risau..banyakkan guna lotion/sapu aloevera..

Sy guna lotion Vaseline Aloe Vera dr 2nd trimester sampai skrg.. Mmg bagus..

Sama macam saya, kat leher . Lepas bersalin hilang lepas scrub beberapa kali je

5y trước

Thanks for the info mommy.. Actually sblm masuk trimester 3..start kat leher dulu.. Lps tu dah masuk trimester 3 tiba2 naik ke bahagian muka. Insya Allah.. hope after bersalin nanti hilang la kot mcm mommy jgk..

Sapu minyak zaitun sis

Air kosong penting..

Rjinkn pkai losyn

5y trước

Sy pakai nivea je , wrna putih , atau nivea bks bulat biru