perlu daftar hospital awal ke?

Hi mommies semua, nak tanya yang dah berpengalaman bersalin.. perlu ke kita daftar bersalin di hospital yang kita nak before bersalin? minggu ke berapa kita perlu ke hospital untuk daftar bersalin ye? atau tak perlu daftar pun? #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

setakat ni setahu saya hospital kerajaan tak perlu. nanti check up tanya misi jaga balik macam mana. kecuali amik fpp (full paying patient). kalau swasta biasa kena sekurangnya 2x check up

2y trước

saya takda lagi pengalaman bersalin fpp. tapi rate murah sikit dari swasta la. servis nk mcm swasta sbb boleh pilih dr. awak cuba call terus hospital fpp yang awak pilih tgk prosedur mcm mana

Setahu saya hospital swasta dan beberapa buah hospital kerajaan perlu daftar dulu. Kena tanya hospital yg berkenaan untuk tahu prosedur terkini.