Gerakan baby

Hi mommies semua.. nak tanya normal ke baby aktif masa 17 week.. saya dah mula rasa gerakan baby halus2 masa 16 week hari tu tapi sekarang ni dia makin aktif dan kerap pulak.. bila pegang perut tak rasa pulak pergerakan dia cuma rasa dia bergerak dari dalam je.. Selalunya dia aktif bila saya duduk dalam kereta macam tahu2 je saya tengah duduk dalam kereta.. agak2 baby boy ke? 😁 boleh share pengalaman mommies semua.. tq #firstpregnancy

3 Các câu trả lời

baby aktif ke tak, aktif awal or lambat, aktif kasar or lembut bukan petanda kpd jantina tertentu. baby memang akan lebih aktif bila ibu dduk dalam mode rehat atau tiada pergerakkan. bila ibu byk gerak buat kerja baby akan kurang aktif dan lebih kpd mode tidur sbab rasa terbuai dgn gerakkan ibu.

4y trước

scan jantina pun kdang2 50/50 je, doc pun tak jamin 100% sgt sbb byk kes bila scan jantina lain, bila dah kluar jantina lain 😂😂😂😂 gdm kena jga mkn, kurangkan mkanan yg bleh sumbang gula tinggi

normal je sis.. nnti baby makin besar makin rancak dia bergerak.

normal