How to feel good during first trimester?

Hi mommies semua, just nak tanya mmg normal ke masa first trimester ni asyik rasa tak sedap badan? Tak sedap perut and Macam badan tak sesegar dulu? Any tips untuk feel better? #1stimemom #advicepls

7 Các câu trả lời

ya normal 1st trimester. memang menguji sikit nanti dah masuk 2nd trimester akan ok semula. saya pun mula mula macam tu. tak sedap badan, tak sedap perut, letih, lesu asyik terbaring ja hari hari. saya makan kurma masa tu sebab benda lain tak lalu nak makan. tak makan pun tak boleh risau kandungan. so tu je inisiatif saya untuk bertahan. dah ok tu saya makan makanan lain macam biasa la. banyakkan sayur, buah & air kosong.

Tak tahu lah ek… Saya follow the flow je. Ngantuk tidur, lapar makan, nak muntah , muntah😂😂😂 Penat baring… Sampai masa nya nak dekat 2nd trimester dah makin ok… Rilek2 jela… Mmg badan nya akan jadi mcmtu… Normal org pregnant… Lagi2 1st and 3rd trimester… 2nd trimester I feel so much better 🥰

2y trước

iya betul tu… tgh malam buta kalau lapar pun buka peti ais😂😂 follow je asalkan baby sihat… 😅

tu perkara biasa bgi ibu2 yg pregnant awal...akn rasa letih..lesu..badmood...mudah sensitif... mcm2 lg la...yg penting sis jgn stress...kuatkn smangat 🤗sbb itulah akn jdi kenangan kpd kita ibu2 nt...bila dh lama2 nt...itulah kenangan yg kita akn igat😊 tmbah2 bila ank dh besar🤗

sy br 5w5d.. td scan doc detect twin..dia pnya alahan tu double..muntah n loya sntiasa... sakit bdn, letih lesu yg teramat sgt.. lps tu sakit punggung ni nk duduk serba salah nk baring pn sama...tp itulah pngorbanan sorang ibu kan....

2y trước

Waa tahniah sis dapat twin😍😍🌹🌹

ya normal. mmg kena banyakkan rehat. kerapkan makan buah, buat senaman ringan sikit

Normal.. Redha. Banyakkan baca pasal kehamilan dan penjagaan anak 🥰

rehat sebanyak yg blh