Cara Membuang Kahak & Tahi Hidung Baby baru lahir

Hi mommies semua.. nak tanya, ada tak tips yang mudah n selamat untuk buang kahak baby yang baru lahir? First time jadi mommy and dah try mcam² cara tapi tak jadi.. Dah try telungkupkan or terbalikkan baby (follow at youtube n fb) tapi tak berkesan jugak. Dah guna suction tube yang newborn (tahi hidung), dah try sedut guna mulut (with water in my mouth) tapi tak jalan jugak ? Ada cara lain? Thank you kalau ada yg sudi share..

1 Trả lời

sapu minyak angin belakang baby .. urut2kan smbil telengkup baby .. smbil2 tu tepuk2 jugak .. kdng kahak tu susah nak dibuang .. ada jugak doktor selok mulut baby bagi baby muntah ..

4y trước

wc☺