Bleeding in 1st trimester

Hi mommies semua. Nak tanya ada tak dikalangan mommies semua dari awal pregnancy ada bleeding yg kerap tapi kandungan masih okay dan sihat sehingga selamat melahirkan. Bole share pengalaman mommies ?

10 Các câu trả lời

sy msa anak first , dri awl 6weeks till 26weeks sy ada bleeding tp tk kerap , cuma awl² first trimes tu sy 4hri bleeding smpai refer hosp jumpa pakar , mula² jumpa doc yg berlatih katanya kena buang or biar jatuh sndiri , bila refer pakar , doc pelatih kena marah dgn pakar sbb buat andaian sukahati , sy bleed sbb ada cyst berlanggaran dgn kantung baby sy , then sy jaga makan , kurangkn soya mknan like sosej and else lpstu bru okay , sy akn bleed klau mkn tk jaga , tu masa first pregnancy la , anak pun dh msuk5months , lahir msa Jan tahun ni , skrng ni dh sangkut anak no 2 , bru 10weeks , feels good tkde bleed pape , normal , mkn dlm kuantiti perpada

1st sampai 3rd pregnancy semua bleeding masa first trimester. 1st and 2nd gugur. 3rd pregnancy survive sampai selamat melahirkan, baru je bulan 4 haritu. Alhamdulillah baby sihat. Kemungkinan 3rd pregnancy ni berjaya sebab saya 100% bedrest, cucuk ubat kuat rahim 2x seminggu, makn duphaston and amik ubat vaginal pessary. Tapi lain orang lain badannya. InsyaAllah awak dan kandungan awak sihat sentiasa ❤️

1y trước

Alamak, saya lupa dah berapa tapi tak silap bawah 100 ubat tu. Saya cucuk dua kali seminggu sampai kandungan 12weeks. Saya bleeding fresh blood dan ada kala brownish.

Saya takde lah kerap tapi ada juga pengalaman bleeding masa 1st trimester. Mula2 spotting 5w, pastu start 11w bleeding. Tapi tak banyak sangat. Macam darah period yang lendir2 tu je. Alhamdulillah kandungan ok. Macam saya dr memang cakap nanti bila dah ada uri (14w) baru kandungan kuat sikit. So sebelum2 tu kena banyakkan rehat tak boleh buat kerja2 berat. Saya on duphaston dari 5w sampai 14w.

saya bleeding sebulan. dari week 5 sampai week 9. mula² doc kt klinik cakap blighted ovum(hanya kantung, tanpa baby), dan akan gugur, tp tak gugur2 pon. refer hospital, rupanya ada polyp(ketumbuhan) di pintu serviks, baby pula dlm keadaan okay dan sihat. doc buang polyp, bagi masa 2 minggu, bleeding stop alhamdulillah. sekarang nak masuk 35 weeks.

1y trước

scan perut biasa je...

Sy bleeding masa sehari lgi nak masuk 11w, masuk 11w sy gugur. Kalau sis ada bleeding or spotting during pregnancy ni, cepat2 la ke emergency, tiap org tak sama, ada yg bleeding kandungan dia boleh survive, dan ada yg tak, kalau da buka buku pink mesti misi da bgi tau kalau ada keluar darah cepat2 ke emergency. Apa2 semoga dipermudahkn.

1st, spotting kecil ja mcm 2ttis msa bbrp week. Slmt brsalin. 2nd, bleeding diikuti rsa kram prut 11w . Misscariage. 3rd now, bleeding 6w fresh blood msih dlm prjalanan 🫢 . Tp apa jnis bleeding/spotting pn, kena trs g emergency.

Saya bleeding dari minggu 6 sampai minggu 9. Makan duphaston utk kuatkan rahim, bedrest seminggu dan tak bersama suami sampai trimester ke 3. Baby dah lahir, skrg dh 11 bulan, okay je. Tak ada apa2 masalah.

sy pun bleeding juga masa 3 weeks tapi cuma 1 hari, Alhamdulillah skrg sudah selamat melahirkan, baby skrg 1bulan 3 minggu☺️

Sis dah pergi klinik ke? Kalau belum kena segera pergi dulu untuk doctor check

puan dh g jumpa doc??

1y trước

mg smuanya baik2 shj dan dpmudah segalanya amiin