Bleeding ketika hamil

Salam and evening. Nak tanya, normal ke kalau bleeding time pregnant? Ada tak mommies kat sini yg selamat melahirkan even pernah ada bleeding? Bleeding saya dah masuk hari keempat tapi bila scan kantung still ada lg. Ada tak tips utk hentikan bleeding & bg rahim kuat selain consume ubat kuat rahim? Thank you mana yg menjawab & share pengalaman #firstmom #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu

12 Các câu trả lời

pengalaman sy hjung thun lps, start dgn spotting week 5, pstu bleeding smpai la kantung turun sndri masa week 7. warded sehari utk pantauan. mmg baby x jadi. sy mkn jgk ubat kuat rahim, tp disbbkn mmg janin x sihat dri awl. bleeding ni samaada rahim x kuat atau janin mmg x sihat/ada problem. kalau rahim xkuat insyaAllah mkn duphaston n bedrest, baby akan ok. tp kalau janin x sihat, akan turun jgk walau consume duphaston. tp alhmdulillah skrg dh lekat balik n dh nk msuk 10w. insyaAllah moga yg baik2 utk sis ya. yg penting mmg kene bedrest kalau dh bleeding.

5mo trước

aminnnnn terima kasih puan

Wasalam, hi sis.. Saya baru 2-3 hari lepas bleeding. Terus pergi hospital. Bila scan, Alhamdulillah jantung baby ada, dan baby pun masih gerak gerak. Doktor cuma bagitahu rahim saya tak kuat. Jadi saya dpt ubat kuatkan rahim. Doktor ada jugak bagitahu pasal kes saya ni macam "ancaman keguguran" maksud ada 2, sama ada baby boleh survived lama utk hidup dlm perut saya. Atau tidak boleh survived hidup lama sehingga usia belas weeks, boleh bleeding semula. Doakan saya ye sis, semoga yg baik baik utk saya dan baby 🥰🤍

5mo trước

ya betul. doc pun kata kes saya ni threatened miscarriage. semoga ada rezeki utk kita berdua & bakal mommies yg lain. semoga dipermudahkan urusan kita utk memiliki zuriat sendiri aminnn

Sy tgh mengalaminya puan,puan dah berapa weeks?sy scan ms 7 weeks nampak kantung je,ni sbb bleeding 9 weeks still nampk kantung juga.dr cakap mungkin kandungan tak jadi dan dea gugur sendiri bleeding tu even cume sehari je saya bleeding.apepon dr suruh repeat scan lg seminggu.sedih mmg sedih tp sy cube positif dan xnk fikir sgt.ade rezeki sy adelah,so sis pon better g klinik je cek ya

5mo trước

saya ada keluar darah ketul2 kecik. tak sure tu apa. selasa depan baru plan nak pi klinik sebab mmg ada appointment. kalau kantung dah tak ada saya serah diri ke hosp la kot

wasalam and hi awak, saya pun nak tnya benda yg sama dlm group ni. saya sebelum ni cuma keputihan biasa (not heavy) just normal discharge. tiba2 harini ada brown discharge mcm baru habis period(tak bnyk). saya panic🥹 sbb setahun saya cuba conceive. ikutkan harini genap 6 weeks. adakah mommy to be disini sama situasi seperti saya😔😔 saya selalu overthinking dan cepat stress

5mo trước

keputihan lagi banyak dari biasa. dia tak pekat dia still cair cuma lagi banyak. mmg saya pakai pantyliner je sepanjang pregnant ni

Sy dr masuk week 4 smpai week5 kira seminggu juga la. Sy ke kecemasan then doc bg ubat kuat rahim. Sy kena bedrest sampai skrg sambil2 consume ubat duphaston. Skrg dah nak sminggu xda bleeding xda spoting. Memang kt rumah mcm princess la. Syukur ada suami yg ringan tulang nak membantu masak cuci baju apa smua. Sy bgn bila nak makan, ke tandas dan solat je.

5mo trước

Alhamdulillah. Sama2 sis. Semoga sihat2 ja kita dan kandungan kita. Aaaaminnn.

Ada ja sis kawan sy. Dia bleeding then ke hosp dr bg ubat kuat kandungan. Dlm 5 hari juga bleeding. Tp lepas tu stop sndiri sebab dia bedrest dan consume duphaston. Now anak dia dah lahir. Dah 6 bulan. Sis kena banyak2 bedrest ya. Bangun bila nak makan atau ke tandas je.

5mo trước

insyaAllah aminn thank you puan

Hi saya nak tanya bleeding awak banyak atau sokit ua? kita samaa. sy tengah bleeding.. dh nak masuk 3 hari. sayu cuma makan ubat rahim je. Awak ada pergi klinik tk?

5mo trước

minta mc dekat klinik or hosp ya puan. kita kena bedrest. jangan buat kerja berat or stress

wsalam. its more to tak normal, previous pregnancy sy spotting, bleeding dan gugur. tapi kun fayakun...moga yg baik2 sahaja utk awk dan kndungan.

5mo trước

okayy thank you ya. doakan yg baik2 utk saya & kandungan

awak dah masuk berapa minggu? boleh direct gi klinik bagitahu ada bleeding, nanti doktor bagi ubat + rehat cukup2 ye buat masa ni.

5mo trước

sepatutnya dah 8w tapi tak nampak baby lagi still ada kantung je. ya saya tgh consume dusphaton & tgh bedrest sekarang. doakan saya & kandungan kuat ya puan