Kena start insulin

Hi mommies semua, harini saya 31w5d kena check bsp.. esok akan jumpa doktor untuk review bsp saya.. last week doktor cakap akan kiv untuk start insulin.. malangnya dinner tadi bsp sangkut 8.5 (paling tinggi record bsp saya 😥) so saya nak tanya, bahaya atau tidak ye untuk start insulin bila dah 31w+ ni? sampai bila akan kena cucuk insulin? akan terus continue sampai dah habis pantang nanti ke macam mana ye? ada yang berpengalaman gdm on insulin tak? orang kata kalau cucuk insulin ni banyak kesan sampingan macam mata kabur etc. betul ke? 😰 risau betul saya sekarang ni.. #pleasehelp #seriusnanya #firstmom #ingintahu

4 Các câu trả lời

😅😅😅😅mata kabur tu kesan drpd kencing manis bukan insulin, kalau puan tknak cucuk insulin, baby risiko msalah jantung & boleh bawa kpd kematian. Tolong fikir keadaan baby jugak, bukan fikir kesan insulin pd badan sndiri je, walhal insulin tu ubat

Saya pon sama sis, i pon kene check bsp dah 32weeks ni kalau gula i tak turun and i tak diet dr nak bagi ubat utk i makan. Sebb i dah try control jugak tapi susah😂 tapi lepas makan i 7 kebawah tak lebih dari 8.

1y trước

Samalah firsmom jugak 🤣 trimester ke 3 ni mmg nafau makan tu membuak buak, Amin sis semoga anak kite sihat selalu dalam kandungan ni.

cucukan insulin xjadi masalah cuma Jaga makan masa pantang nnti in sya Allah xcontinue cucuk insulin...apa" pun sila rujuk doktor / Misi berkenaan..moga dipermudahkan 😘

cucuk insulin x bhyaa klu gula awq x trkawal lgi bhya utk baby ☺️