Ade tips tak cara hilang loya/mabuk?

Hi mommies semua.. ade yang tau tak cara hilang mabuk/loya..teruk sangat loya ni.. dia nak kena baring je baru ok..😅 #pleasehelp

6 Các câu trả lời

haritu masa 4 bulan pertama saya pun alami muntah2 mcm sis.. tapi bila saya tahu punca loya tu saya terus elakkan.. contoh2 benda yg buat saya loya ikan yang tak digoreng, ayam tak digoreng, dan makan lambat.. bila perut kita kosong dan kita makan lambat memang kita akan loya.. so sis kena standby biskut or apa2 yang ringan untuk makan.. jgn bagi perut kosong.. kalau boleh makan nasi biar kuantiti sikit tapi ulang banyak kali.. tu je lah kot apa yang saya buat.. alhamdulillah takde dah sickness lepas amal cmtu.. sis boleh cuba..

3y trước

tq share sis..lembik da rase ni..rasenye punca perut kosong, angin kruk2 bunyi saje dalam perut.

lain org lain pengalaman. redha dan sabar dgn ujian kehamilan. banyakkan rehat. jngn tengok, bau, mkn benda yg kita loya semua tu minum air suam perlahan-lahan . riadah perlahan2 mkn yg kering2, roti bakar, maruku, kacang, buah

3y trước

maaf, time kje, tiada pengalaman

Saya pun sama . Semua mknn xbleh telan sgt . Even makana favourite sklipun 😅😅😅 hmm rasa lembik daaa . Loya / muntah pun makin menjadi skrg . Tpi ad masa la bkn sllu kena

3y trước

KANNNN 🥲🥲🥲💪🏻

try minum air lemon atau limau tanpa gula. kena suam minum. bukan perah ya, potong 2 atau 3 keping letak didalam cawan lepastu suam minum. saya setiap kali pun MCM tu

Sama dgn saya. Lg teruk semua makanan rasa mual bila nk telan. Dulu yg sedap semua jd xsedap 🙃🙃

3y trước

betul2..jadi takut nak makan ape ape..makan lebih kang ,muntah loya mabuk.😅

Cuba kurma kering keras yg bertangkai (xde campuran gula). Sy kemam tu jadikan snek hilang mual.

3y trước

ok sy cuba nanti. tq sis sharing.