Spotting 🩸

Hi mommies, semoga ada yang membantu saya sedikit sebanyak. Dr dah sah kan baby dah memang tak ada since kandungan saya 9w. Saya tunggu untuk dia turun sendiri. Akhirnya hari ini saya 12w, keluar juga spotting coklat. Adakah saya perlu refer hospital terus untuk cuci ataupun tunggu dia keluar habis sehingga keluar serupa isi ikan & baru saya pergi hospital untuk pastikan dah bersih ataupun masih ada sisa?#firstmom #pleasehelp #bantusharing

5 Các câu trả lời

Sis missed miscarriage yer.. Mcm sy hari tu start spotting sy pg hospital,tp doktor bg balik sbb kntung okay lg.. Lepas tu esoknya bleeding dan kntung jatuh kt rumah..tp kntung sy xpecah, sy kk, kt kecemasan dulu sbb bleeding teruk.. Doktor korek buang drh beku yg tertinggal dlm rahim, dan lepas tu terus pg kecemasan kt hospital.. Sy gugur hari tu masa 11w6d, alhamdulillah xkna cuci sbb lepas doktor cucuk ubat kecutkn rahim tu, dah keluar semua

9mo trước

Kuatnya sis 🥹🥹🥹 terima kasih share pengalaman. Sekarang saya otw hospital tengok nasihat doctor mcm mana apa perlu saya buat.

Macam saya keguguran sebelum ni. Masa spoting coklat tu saya tak pergi hospital pun. Dalam 6 hari spotting then jadi bleeding makin banyak then kantung turun sendiri. Saya pergi hospital masa bleeding dh banyak and start berketul2. Dekat hospital doktor check kantung dh turun tak perlu dnc.

Hi sis, biasanya doktor akn bg masa 2 minggu after confirm miscarriage, klau tk turun jugak dlm mse 2 minggu , doktor akb saran D & c. Merbahaya klau kandungan yang tak survive tk turun ni boleh jadi infection dn lain lain. Sis buat pemeriksaan scepatnya, better ke hospital.

9mo trước

Terima kasih sis ☺️☺️ saya otw hospital untuk dpt kan nasihat & rawatan selanjutnya.

Maaf, tiada pengalaman. Tunggu ahli TAPS lain komen

Better pergi hosp kalau lama2 pun risau kena infection