Breast Feeding

Hi mommies, selalunya berapa tempoh menyusukan baby (direct feeding) & macam mana nak tahu baby dah kenyang sebab kadang baru susukan 10 minit baby dah tanak menyusu , risau dia tak cukup susu. baby saya boy 2 bulan . harap ada yg sudi bagi jawapan thanks.

2 Các câu trả lời

hai mommy, setiap baby xsama tempoh penyusuan mereka..lain bayi lain caranya, tp mommy blh perhatikan ank..kadang kalau dia nmpak tenang, atau tidur masa menyusu tu dia dh kenyang lah tu hehe..pastu, nk pastikan ank ckup susu..adalah dgn make sure berat bdan dia naik, kekerapan tukar lampin basah dan najis dia berwarna kuning keemasan🫶🏼

kalau baby awak ada semua tanda2 ni, inn shaa allah baby awak dapat susu yg cukup☺️

1y trước

tu bermaksod baby awak mendapat susu yg cukup. normal baby fully breastfeeding jarang berak. max baby boleh tak berak 14hari. susu ibu mudah dihadam dan diserap. selagi baby awak tak meragam, baby aktif, perut baby xde kembung, baby byk kencing & kentut. inn shaa allah, baby awak okay.