urut ketika awal hamil

Hi mommies sekalian, nak tanya bolehkah urut dari peha,betis n tapak kaki ketika awal kehamilan. Saya dah 12w. N selalu dari peha ke tapak kaki nak kena diurut. Termasuk urut di tengkuk, lengan n bahu. Sebab ada yg ckp tak disarankan urut area tu awal kehamilan? Mohon advice dari mommies. Tq

4 Các câu trả lời

adik sy physio, die pesan nk urut boleh tp lembut2. more tu usap2 je. tp elak kn bahagian buku lali sbb sy pn jenis slalu sakit belakang, pinggang, bahu n tapak kaki.

Elakkan dibahagian perut n tapak kaki sis..

Sy tak pasti la kesahihan apa yg sy tgk ni..ada sorg pnceramah ni dia mengajar cara nk lancarkan period iaitu nk bg period keluar habis..dia suruh urut berulang kali dibetis bhgn dalam...so sy rs sis elakkan bhgn tu la rsnya..

rasanyee tapak kaki xdigalakn usik...