Bila Mula beli barang baby

Hi mommies saya preg skrg 16week..bila waktu sesuai nak beli brang mommy & baby.. Boleh list kan tak benda wajib utk Mommy & baby.. tq in advance

9 Các câu trả lời

saya 20w .. tu pon baru playmat jeh tikar jenis lembut tu ... bulan depan beli sikit2 lagi sebab ada terbaca ada orang bersalin awal . saya standby jeh tak overthinking pon 🤣 just untuk keselesaan nnti jika ada apa2 possiblity sebab saya dgn suami ada transport moto jeh jdi brg2 kene beli online n satu lagi online lagi murah 🤭 takut barang sampai lambat .

10mo trước

alright tq info nya sis..

saya dh start awal2, beli sikit2 1bulan 1 2 barang. barang baby byk beli yg unisex terutamanya tilam cadar mat tub kelambu. anak saya boy. dlm 32w dah start membasuh semua pack elok2 terus semua. 36w prepare barang yg dh siap pack tu masuk bag. tp beg tinggal kat rumah je sbb jarang keluar jauh dr rumah. bersalin masa 39w4d

10mo trước

ok noted sis. tq info,moga Allah permudahkan segala urusan

Saya dah start beli sikit sikit sebab tak kerja, klau nk beli hujung hujung takut duit tak cukup, setiap kali husband gaji akan beli 2-3 barang, sekarang 20w barang baby dah 40%

10mo trước

alhamdullilah moga Allah permudahkan urusan kita bersalin nnty 🌹

skrg dh blh beli dh tpi beli sikit2lh..sbb kita tk tau bila2 msa blh brsalin..nnti ksian bby tkde bju cntik dri mama dia..

10mo trước

ok noted sis tq info nya🥰

Sy beli time 26w ke atas... sebab Sy dapat agak Sy akan bersalin awal 36w-38w.. 🤣🤭

10mo trước

alright tq info nya sis

saya preggy 18/52. sy dah start beli seawal 10/52 kehamilan.tp beli 1,2 barang je..

10mo trước

18/52 tu apa eh

28w baru mula membeli, membasuh mana yg perlu.

10mo trước

ok noted sis. terima kasih info nya

da 18w,belom beli pape lg😁

10mo trước

Amin ya mujib 🤲🏻 moga Allah permudahkan urusan kita masa bersalin nnty

24w belum beli apa" lagi🥴

10mo trước

takpa sis pelan2,bnyak masa lagi🥰