SAKIT TULANG PINGGUL

hi mommies.. saya nk tnya ada ke yg sama nasib dengan saya, sy tengah pregnant 5 bulan.. tulang pinggul belah kiri sy sakit amat2, sampai tk boleh jalan. bila nk jejak tapak kaki ke lantai pun mmg perit. dia akan mencucuk sakit ke tulang pinggul ni. bila sy pegi hospital&klinik doc semua cakap normal sbb rahim tengah mengembang.. tapi sy mmg tk tahan sakit ni.. tkkan sy kene tahan tk boleh jalan sampai 9 bulan 😅 doc pun hnya mampu bagi ubat paracatemol shj sbb ubat lain risiko utk kandungan. jadi kalau ade siapa2 yg sama nasib mcm saya sila share... 😞

4 Các câu trả lời

Sy dari pregnant 17weeks smpai ke sekarang sakit celah kangkang belah kiri, rasa sakit sama juga smpai ke tulang pinggul. Its normal, tahan jela nk buat camne. Kite yg nk pregnant kene terima n redha jela segala sakit yg dtg pada fasa ni

Saya beli kasut sesuai untuk support badan hamil. Riadah Slow walking. Jangan berada dlm posisi yg sama dlm tempoh lama. Jaga postur sesuai kehamilan. Minum air kosong secukupnya

sye mengurut and buat senaman utk legakan tulang pinggul. mmg sakit sbb baby membesar.

saya pn alami yg sama tpi sy urut..tpi pggil org yg urut org bersalin jd dorg tahu..