Luka episiotomy

Mommies, saya nk tanya if kite batuk2 luka jahitan boleh terbuka ke? Saya dah 3 minggu bersalin, jahitan luar dah takde benang tpi yg dalam taktau la, sbb kadang2 rasa ngilu jugak bila kerap batuk. Dah cuba control batuk tp kdg2 terlepas jgk batuk kuat sekarang musim batuk demam tak sangka berjangkit pulak.#pleasehelp #firstmom #firstbaby

1 Trả lời

hai mommy. sorry saya takde pengalaman pulak ngilu dekat luka epi masa batuk kecuali kalau masa mencuci tu terkasar sikit ha mmg ngilu terus teringat labor room 😂