pindah rumah

Hi mommies , saya nk tanya boleh ke saya pindah rumah ?? Saya baru 18weeks.

13 Các câu trả lời

Nak kemas2 tu boleh tapi berpada2. Mcm sy cuma angkat kotak kosong je tapi sy buat keje non stop. Esoknya perut sy cramp teruk n sakit sgt di bahagian ari2. Masa tu 18week. Cek doc kata uri ke bawah. Terus kena bed rest n buat keje pun slow2 je. So nak pindah tu mmg boleh, just bgtau husband awk tolong yg mana mampu je. Take care 😉

Sy pindah rumah mse 6mggu.. angkt brg kemas2 bsuh tnds mop sapu cmue sy wt sndiri.. sy tlg suami angkt almari dapur, mesin bsuh.. alhmdulillah kndungn kuat.. suami mse tu dpt cuti 1ari je.. tu yg kne wt sndiri.. sy tawakal.. tp lbey baik jgn wt yg berat2.. tkot rahim xkuat

Janji jangan paksa diri angkat berat2...mcm sy haritu masa 16weeks kalau xsilap..sy g kemas bilik kaw2..brg2 semua alih sendiri...xharap org...esoknya terus sakit urat..bisa badan..sakit bawah ari2...terus mak bebel..mmg serik dah masa tu

Saya pindah rumah masa 8 bulan. Memang husband tak kasi buat apa. Kemas semua husband yang buat sendiri.

pindah rumah tu xde mslah sis cuma elakkan dr angkat bnd2 yg brt ...mngkin bleh upah org angkat

sy 17 minggu.. baru pindah jgk..sy kemas2 umah je angkat2 brg ape sume husband yg buat..

Boleh je. Mcm sy pon pindah time 20w. Cuma janganla buat kerja n angkat benda berat

Blh je... Sy skrg pindah kuantan dr labuan... Masa tu sy br 11week... Hihihi

mmm, rasanya takde masalah. saya time pantang kemas rumah nak pindah. hehe

Jnji jgn angkat brg berat sdahla sis..sy pn tpksa kn pndah mase 12week