Baby 6bulan

Hi mommies. Saya nak tanya Baby saya harini da masuk 6bulan Cuma yang merisaukan saya, sampai sekarang, baby tak panda tegakkan kepala lagi. Lepastu dia macam janggal untuk mngiring Dan meniarap lama. Biasa ke atau normal je? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom

2 Các câu trả lời

Sy rasa awak kena bw pergi jumpa pakar kanak2 supaya mereka boleh refer awak ke physiotherapy. Nnt physiotherapy akan ajar awak mcm mn nk train untuk bg tegakkan kepala baby. Untuk 6 bulan tu, dah lewat sgt kalau baby masih x tegak kepala. 3 bulan sepatutnye kepala baby dah tegak n steady. Kalau meniarap tu still boleh terima lg dlm 6 bulan. X terlalu lewat. 6 bulan sepatutnye mostly baby dah boleh duduk unsupported. N preparation for them to eat as well.

3y trước

Insha Allah awak. Nnt rajin2 train baby bila dah belajar dgn physiotherapist. Baby nie cepat je catch up.

mase cek bulanan kk..misi ade cek n tgk x bb..biase misi akn tye n tgk..sbb ikut 1-3 bln tu misi dh tye bb dah tegak kpale or x.mase bb awl2 aritu awk ade bt tummy x

3y trước

Ada tengok juga.. Sekarang baru nak follow up dengan physiotherapist