Perut Mengeras 28w5d

Hi mommies! Saya just nak tanya pengalaman mommies semua. Normal ke perut rasa mengeras waktu malam or bila berjalan banyak? Saya dah nak masuk 29 weeks. Petang tadi berjalan di Ikea, sekarang ni dah malam, dia mengeras pulak. Just nak tahu pengalaman mommies yang lain macam mana. Thank you in advance. #firsttimemom #firstbaby #firstmom

2 Các câu trả lời

braxton hicks aka contraction palsu. awak boleh control lagi. bila awak rasa mengeras kemudian kembali normal. dan esok nya baru rasa pula. dan awak boleh buat kerja atau bergerak mcm biasa. kalau real contraction mengeras kerap. lepas tu awak akan rasa makin lama makin kerap. awak nak buat apa pon rasa serba xkena. tangkap dr pinggang sampai ke tulang punggung

1y trước

most wc awak☺️

braxton hicks tu normal kan

1y trước

so shud be fine je kalau xsakit..;)..otot rahim tgh praktis;)