Perut mengeras tiap kali berjalan

Hi mommies, sy 30w pregnant nak tanya normal ke dah masuk 3rd trimester ni bila berjalan je perut rasa mengeras, sakit bahagian celah kangkang tapi bila baring perut terus okay. Masa duduk pun kadang² je mengeras. Alhamdulillah masih rasa gerakan baby tapi normal ke rasa macam tu tiap kali berjalan? Sbb sy setiap kali nak berjalan beli barang mesti sakit lenguh sampai kena stop berjalan kejap bg perut tenang. #firstmom #bantujawab #ingintahu

3 Các câu trả lời

saya minggu lepas baru rasa ..sakit dan tak selese ..tapi baby aktif jee ..skrng da 31 minggu harap dye tak bagi laa rasa takut rasa skit mcm tu lagi🥹🥹

4t trước

kann. kita rasa takut juga kadang2 bila dia mengeras saja tu sbb first time mom kan takut lah waktu tu kena pergi check kat hospital ke apa tapi kita tak pergi kan tak pasal2 kena marah dgn doc nnt huhuhu

normal. bdn tgh nk ajar rasa contraction tu mcmna. ni baru sikit haaa

4t trước

Allahu 🥰 semoga semuanya dipermudahkan untuk bersalin nanti 🥰 terima kasih untuk info² nya ☺️

Perut mmg akan mengeras kalau kita letih. Normal je tu insya allah

4t trước

i see. memang kerap letih pun 🥹 baik² terima kasih info nya