muntah baby

hi. mommies. saya nak tanya macam mana nak bezakan muntah baby dan jeluak ye? ada nurse kata kalau muntah ni dia akan bersembur. sebab semalam baby saya jatuh katil then lepas minum susu dia keluar jeluak(tak tersembur) sebab baby terus meniarap. #firstmom

5 Các câu trả lời

Ada sendawakan baby tak.Selepas baby minum susu sendawakan baby.Usapkan belakang baby sehingga akan keluar bunyi angin sendawa.Menandakan baby sudah kenyang dan tak akan muntah.Semoga bermanfaat

macam kita lah kalau muntah, terseksa kan rasa? sama juga dengan baby. baby akan nampak tak selesa. puan boleh google juga untuk tengok perbezaan.

kalau muntah muka baby nampak terseksa. mcm kita muntah la kan perit rasa 😅 kalau jeluak tu keluar dgn tersendiri. muka baby masih tenang camtu

2y trước

memang jeluak tu sebab lepas minum susu

Kalau baby jatuh katil,atau jatuh dr mana pun sis kena bawa ke hospital bila berlaku muntah @ demam..

2y trước

setakat ni dalam pantauan takda semua tu dan baby minum susu mcm biasa dan aktif

bole google tgok perbezaannya