Akhirnya gugur lagi.....

Hi mommies, saya keguguran lagi smlm. Ini keguguran kali ke-2. Ptama kali haritu tahun lepas. Kedua2 ni situasi yg sama : baby stop growing at 7w, tiada heartbeat masa repeat scan 9w. Lepastu jatuh sndiri at 10w. Tanya Dr pakar, Dr tak dpt explain knpa jd berulang mcm ni.. Ada sesiapa mgalami situasi seperti saya? Utk kandungan yg strusnya, kalian semua bgaimana mgelak kguguran drpd berlaku? #ingintahu #pleasehelp

18 Các câu trả lời

Saya 3x keguguran jangka masa yg sama, 10w /11w mcm tu pun doktor tak boleh bagitahu sbb apa. Redha dan tawakal je, skrg saya pregnant lg unexpected da masuk 20w harap2 membesar dgn baik. Aaminn. Saya doakan ada rezeki awk pregnant lg nnt

12mo trước

Aamiin3x,,saya pun same sis,,Sye due kali misscarriege,, Alhamdulillah,now,,da 20 minggu,,semoga Allah mudahkan urusan sis,Sye dan semua ibu2 yg tngh pregnant dan yg tengah menunggu kehadiran cahaya mata

takziah sis.. sy lepas 2x gugur tu sy p berurut 1 badan.. alhamdulillah kandungan ke3 nie da 28w.. plg penting jgn stress kn mental n fizikal kita sbab nie pun mempengaruhi kandungan kita tuk trs membesar dgn sihat.. semoga d permudahkan urusan sis.. Aamiin..

Sy pn 2x . Prtama msa trim2. 🙂 tahun 2019. Pstu dpt preg blk 2022, tp ggur jg d 11w dlm bulan 10.. Tahun ni bln 2 dh lkat blk, skg 23w😇. Yg ni sy btul2 x nk brulg, sy always scan, 6w, 9w, 12w, 18w, dan 20w..

12mo trước

Ya nk tgk prkembangan bby. 🫢

sama sy dua Kali juga ,untuk try yg ketiga sy jarak 3bulan ,bila tau mngdung g klinik swasta mnta ubat kuat rahim ,3 bulan mngdung xbuat kja berat2.sy beli acid folic DKT Watson makan dngn suami Pn Sy suruh makan juga

sy pnh melalui 3x keguguran. dinasihatkan lambatkan next kehamilan 6bulan - 1tahun. lps tu sy xbgtahu sesiapa kcuali suami sehingga masuk tremister ke 3. jaga kesihatan diri n pemakanan

Asslm..sy pon cam kes awk..da mkn FA tp still jiga jatuh..ada petua lain x supaya x gugur lagi🥺tq

sebelum start pregnant sis makan folic acid tak ?

12mo trước

@tyjaa mgkin awk dpt folic acid tu drpd sayur2an dan makanan lain.. Sebab sstgh sayur mmg tinggi folic acid. so tak amik folic acid dlm bntuk ubat pn xpe.

sy 3 kali gugur setiap tahun, tahun 2023 sy da 38 week

12mo trước

apa tips dari sis?