Susu ibu hamil

Hi mommies.. Saya hamil 7 minggu. Dan teringin nk belajar minum susu ibu. Saya jenis x minum susu dari bujang lagi. Bila minum je muntah balik. Boleh x share susu ibu ape yg x rase kuat sangat susu. 😅Sebab teringin nk cuba tapi takut beli tapi x terminum pulak. 😩#bantusharing #pleasehelp

13 Các câu trả lời

Saya masa awal2 kehamilan minum susu anmum sngkut gdm lepastu dr suggest makan tablet calcium klau xboleh tolerance dgn susu. Susu saya hnya consume kadang2 ja sbb allergy jugak klau x hbis naik jerawat kt pipi. Alhamdulillah anak saya dh setahun pon.. masa baby dr pon amazed tulang anak kuat dan klau terkena gigitan nyamuk/ luka cepat sembuh kulit dia.

kalau sis jenis xsuka pure susu sis leh try yg berperisa ,atau sis amalkn mnum Callamilk .saya jnis xsuka susu pastu jnis suka mnum coffee sbb preggy xleh mnum air berkafein so sy try mnum callamilk amik perisa mhiaciato sedap ..xdelah sgt tekak teringin mnum kopi kang nnti hb xcntik ..

Minum je freshmilk kotak tu. Takyah susu2 tepung sbab kandungan gula tinggi dlam tu… minum susu fresh yg ori bukan yg perisa2 coklat la ape la. Kalau minum ade perisa2 tu ade kandungam gula juga. Silap haribulan sangkut gdm. Tp kalau xleh juga amik je supplement calcium settle.

Saya pun dari kecik tak minum susu sis. Memang tak boleh. Bau pun boleh rasa nak muntah. Apa lagi masa pregnant ada alahan. So dr bagi saya calcium jenis pil jenama surbex. Pengganti susu 😊

hi sis, sy nak letgo susu efferty mama perisa coklat, kalau berminat boleh ws sy ye 01162761916.. bagus untuk tumbesaran awal janin.. kalau x ada masalah hb low & gdm boleh try..

minum farm fresh sis tak rasa sangat susu tu . kalau tk boleh jugak sis mintak pil kalsium jee dkt kk pun boleh . tak semestinya minum jee . mkn cheese yogurt kekacang pun boleh

tak boleh minum susu tepung. minum susu kotak HL tu pon boleh. xde mslh. sy sejenis tak minum susu. sy byk mkn buah buahan, kekacang

1y trước

jgn over minum tau..sy sblm ni minum byk jg yg jnis berflavour.sgkut plak gdm hehe... so tukar ke plain .tp kalau nk yg coklat boleh je..tp berpada;)

Senang je klu tak minum susu Makan la pil kalsium. Sy makan brand obical. Takde bau. Takde rasa apa2 lepas sendawa. Telan dgn air mcm biasa.

Cuba amalkan susu calla milk ada banyak perisa..saya suka minum coklat hazelnut 👍

beli la yg perisa coklat/kurma. ataupun minum susu oat/almond/soya. yg selain dari susu lembu