Baby cot untuk kembar

Hi mommies. Saya 1st time mom. Nak tanya ada tak twin mommy kat sini? Saya tengah nak buat persiapan barang baby tapi asyik fikir baby cot saya patut beli 1 dulu atau terus 2? Ada suggestion stroller juga tak? Patut beli asing2, atau yang jenis 2? Ibu pesan selagi belum nak guna tak perlu beli dulu.. Saya berpantang kat rumah parents, bilik tak berapa besar dan kereta kitorang pula jenis proton iriz.. #ingintahu

3 Các câu trả lời

kalau bru nk guna bru nak beli agk2 sempat ke nak beli? dri sekarang lah patut nya u kena survey. and beli terus. sbb bila nak guna benda dah ada. kalau nk guna bru beli, payah sis. bby cot sbnr nye x perlu beli 2. beli 1 cukup utk twinnie. ltk kan dia melintang. nanti bila dah besar sikit bru beli lain. stroller beli je yg khas twinnie. lagi sng dari beli asing. stroller ni bagi sye penting, boleh guna bwk pi checkup. so x perlu lah nanti bby nk berdukung. lgi pon bby twin kan. ade kk yg benarkan sorg je masuk. nak2 lagi time tgh ramai org. so ada stroller sgt2 lah membantu.

1y trước

Thank you bagi suggestion. Ya sebab first time nak ada baby that's why tanya suggestion juga and of course tengah survey

sy pun 1st preggy twin..utk baby cot saya beli yg preloved sbb kebetulan dah adew satu yg sebelum nie...stroller sy beli yg jenis memanjg utk twin,tu pun beli yg preloved jgak sbb pkir senang yg bwak check up or pergi manew2 nanty...gpun anak2 sy yg atas masih kecik lagi..yg besar 8 tahun tpi special..jadi kena cari benda yg memudahkan..x salah pun nk prepare awal2..

sy banyak survey barang baby di carousell. byk parents nak letgo murah2 brg mcm car seat, baby cot, stroller walaupun baru beli sbb baby tak nak guna awk survey sampai puas hati baru decide baby cot tu sy pon hold dulu utk beli sbb berpantang di rumah mak ayah dulu. lagipun rumah sempit je nk beli barang byk duk terfikir psl ruang plak