First mom 12w

Hi mommies, normal ke bila 12w tp alahan dah takde? Mual tu ada je lg muntah tu dah takde, mual tu pun tak kerap sangat and plus skrg nafsu nak makan tu ada, asyik lapar je. Sy alahan teruk dari 5w sampai 11w, berat terus turun jd 35kg.

6 Các câu trả lời

normal sis 😊 saya lagi lah tak ada alahan langsung dari mula. mgkin tuhan tahu saya tak mampu. saya respect sgt para bakal ibu yg alami alahan ni, sy yg tak alami pun, hari ii baring je penat.

saya dari ni tahu pregnant alahan on off kadang pagi , kadang petang tapi harini 12w 3d alahan semula , rasa nak tido jaa sepanjang hari , malas nak bangun kerja

samalah semenjak 12week ni alhamdulillah dah boleh makan sedap² alahan pun boleh dikatakan 1hari tu tak muntah mual pun dah kurang☺️

sama laa kita.. alahan on off.. Rini 13w1d. kdg muntah, kdg tak..makan pun memilih lg..kalau tak kena tekak, muntah.

Selalu org ckp kalau nk msuk 2nd trimester alahan mmng akn hilang or berkurangan.

normal

6mo trước

terimakasih orang baik sudi balas 😊