bayi selalu tersedu

hi mommies, normal ke bayi 1 bulan lebih kerap tersedu. dh sendawakan tpi lps tu nt dia tersedu. sehari tu mmg akan ada dia tersedu #firstmom

5 Các câu trả lời

Rasanya memang normal sis. Tp saya sekarang lepas sendawakan anak, sy akan pegang je dia luruskan bdn dia dlm 10-20mins baru sy baringkan dia. Utk elakkan reflux. Tp sy perasan bila sy buat mcm tu, anak tak sedu pun alhamdulillah. Anak sy dlm sebulan lbh, sy baringkan mcm tu dulu, siap berkahak kadang2. Tu yg doc advise luruskan badan anak lps menyusu even dh sendawa

Normal je rasanya. Sbb sedu xbhya, akan hilang sendiri atau kita bg dia minum susu sikit utk hilangkan. Mcm ank sy juga 47 hari lpas sendawa msti sedu.

normal. sye koyakkan sikit tisu basahkn letak kt dahi baby. petua org lama2.

2mo trước

SIL saya buat sebab MIL suruh😅 Untuk anak saya, saya tak buat.

Normal