Berat badan

hi mommies , nk tnya normal k 9w berat bdan tk naik ? risau 1st pregnt

2 Các câu trả lời

Normal je.. first trimester tak naik kalau ada alahan. Tapi kalau takda alahan, perlu usaha naikan berat ya boleh tanya nurse berapa berat awak sepatutnya naik sepanjg pregnant ikut bmi awak. Sebb kalau berat tak naik risiko baby kecik nanti. Berat perlu naik sikit demi sikit ikut usia kandungan n perlu naik berdasarkan bmi. Sebab baby nak membesar.

Kalau tak selera makan , memang berat turun. Mcm saya berat turun 3kg 3 bln berturut2 , dah kena buat thyroid blood test dan hb details .., lepas selera ada, berat naik sikit2.