kuat menyusu

hi mommies, nk tnya.. anak laki mmg kuat bf ke? kejap2 nk susu.. pastu kalau lapar nangis mcm xmnum lgsg sblm tu.. aduhai

12 Các câu trả lời

Tak ada beza pun anak lelaki atau anak perempuan siapa minum susu lebih banyak. Sebab anak sy pertama lelaki, yg kedua perempuan sama je kuat menyusu badan. Baby tu rasa keperluan susu dia masih tak cukup untuk dia kenyang lebih lama sebab tu dia minta menyusu lebih kerap. Susu badan memang tak kenyang lama berbanding susu formula. Tapi susu badan lebih baik dari susu formula dan lebih kerap diberi susu lebih banyak susu dapat dihasilkan sebab demand dari baby tu jugak.

Anak lelaki MMG kuat menyusu. Saya masa dalam pantang anak sulung baru sempat makan sesuap nasi anak dah minta susu. Menyusu pun lama. Nak bergayut je. Anak perempuan isap sekejap2 tapi kerap.

Anak lelaki mmg kuat myusu.. walaupun dh 6 bulan boleh makn dia tetap kuat myusu... Smpai nak pakai baju yg cantik pun tak dpt sbb asyik myelak je🤦😅😂

Saya bby girl tapi kuat nyusu jugak. Baru stengah jam lepas nyusu sampai tertidur,dia mintak lagi sampai isap2 jari😅nak kata takde susu,bila pam keluar je..

Ye mommy, anak lelaki mmg kuat bf. Jgn risau, dia nak membesar tu walaupun kadang kadang kita rasa mcm geram je, mcm xbg dia minum susu seharian 😂

Kadang² dia tak menyusu pun. Dia rasa tenang je bila ada benda dalam mulut dia. Nak pula bila bau mommy harum semerbak. Lagi bertambah selesa dia.

Mmg sis. Baby boy mmg kuat sgt susu. Ank sy dh 8bulan. Dh mkn tp susu kuat sgt. Mak dia pn jd kuat mkn. 😂

Sama lah saya. Sampai mak dia takdan nak makan. 😂

haah. anak laki kuat minum. kena arrange time .

Kadang2 dia dah kenyang lebih kpd nak bergantung 😅

5y trước

😁😁😁