Bersalin vaccum

Hi mommies, nk tanya berapa lama luka vaccum blh sembuh? Skrang dh abis abis pantang 44 hari..masa berjalan or berdiri still rase nyilu..normal ke?#bantusharing #ingintahu #firstmom

3 Các câu trả lời

Sy 60hari masih pedih dan sakit bila membuang sis.. tp time berjalan dan bersila dah xsakit cuma tak lasak angkat berat2 je belum berani lg..

masa sy dlu kena vaccum sembuh je mcm biasa...lps 2 mggu je jln dah xnyilu dah kat bwh tu

Saya 30 hari baru betul2 sembuh sebab ada infection.

9mo trước

Kawasan jahit tu bengkak dan merah walaupun jahitan cantik. Masa jadi tu memang rasa tak selesa kat bahagian bawah. Rasa macam ngilu, sengal sengal. Tanya my mom, my mom kata normal macam tu tapi mom advice untuk refer doktor jugak. Then hari checkup, saya inform doktor. Doktor check dan dapat antibiotic. Saya episiotomy with 2nd degree tear (vacuum)