ANAK DEMAM BAWA KE HOSP/KLINIK

hi mommies. nak tnyaa sikit. kalau baby kita ada med card, pastu demam. biasanya mommy akan hntar hospital terus ke klinik dulu? first mom pastu anak ada med card tapi bila anak demam ragu2 pulak nk bawak g hosp/klinik. sbb kalau klinik swasta tak dpt claim tapi kalau hospitalswasta kena warded dulu baru insurams cover kan. pengalaman mommy mcm mana ya? hihih

3 Các câu trả lời

Soalan ni kena ajukan pada insurance agent awak. Waktu sign up dulu ambil plan yg mcm mana. Mcm medical card saya, outpatient boleh pay & claim di mana2 panel clinic. If bukan panel pun boleh juga tp ada bayaran rm5 (tak ingat exact amount) tak silap dulu pernah buat tahun 2022. Warded baru tunggu GL without depo. Anak saya check up semua di clinic dlm hospital columbia sbb paed dia kt situ & saya pun check up & bersalin kt situ. Which means bila anak demam tu jumpa paed dulu di clinic, if nothing serious terus pay & later claim. Kalau tak okay tunggu gl for warded.

5mo trước

faham, sy rasa med card ank sy tak cover for pay & claim outpatient. tu yg sy ragu2 nk bawa ke hospital atau clinic. thanks mommy

Ikut coverage med card baby awak tu. Cuba teliti semula. Let say awak bawak baby pergi hospital, tapi tak kena warded. Kos masih lagi kena bayar atau claim?