Bila Nak Kena Buat Buku Pink

Hi mommies, nak tnya sllu nya bila kena buat buku pinkneh.. Sbb ada yg ckp 6w ad ckp 8w. Confuse.. Sbb sy 1st time.

19 Các câu trả lời

Pengalaman sy, lg bgus sblm pg kk untuk buat buku pink..pg klinik swasta dulu buat scan tgk keadaan bby..klau dh ad heartbeat smue baru buat buku bwk y kita dh buat scan kt swasta ke kk. lps tu pg kk cm biasa tarikh2 y dier bg utk dtg check. Jgn lh terlalu awl utk scan 7w keatas ad stgh org..smpi kandungan 4bln pun xnmpk..so klau sape2 xnmpk tu..bsabar jgn tburu2. Bertenang..cl jer kk tmpt y tdekat tnya mggu ke brpa blh buka kdg stiap tmpt xsama trus dpt jwpan.

Boleh bukak lepas dah sahkan pregnant. Lebih baik scan dulu and bwk scan tu masa buka buku sbg bukti mengandung. Kk biasanya suruh ibu scan kt luar dulu baru buka buku.

Sy dh 10 weeks lom buat n lom og check scan..😞tp dh buat janji temu dlm seminggu lagi..semoga baby sllu seht

Call kk bdekatan dulu tnya nurse. Klau kk besar biasa boleh buat awal. Klau kk kecil dia amik dh lepas 10w.

Yᘜ ᑭᗴᑎTIᑎᘜ ᔕᗴᗷᗴᒪᑌᗰ ᑌᔕIᗩ Kᗩᑎᗪᑌᑎᘜᗩᑎ 12 ᗰIᑎᘜᘜᑌ 😉

Saya lepas pergi klinik utk check betul ke saya pregnant. Esok tu saya buka buku pink 6weeks time tu.

sy appt 11weeks, tp mabuk teruk bgtau nurse 7weeks dh buat.. pg jee kkia dlu buat appt, xpon call..

Saya buat masa 10weeks rasa dah confirm baby ada heartbeat baby menjadi2 so baru saya pergi.

Sy buat 8 weeks buku pink..sb nk tau perkembangan awl bby..xcited sngt nk thu psl bby..

4y trước

Tulh buat awl2 snang skit,klu buat lwt bimbang takut kite ad msalah hb k urin k..

6w bole je prgi buka. lg awal lg bagus. memudahkan process nurse