Perut dh nampak masa berapa minggu ?

hi mommies, nak tnya perut start nampak bila dh masuk brpa minggu ya ? sy hri2 cek perut ni membesar ke tak .. 😅 #firstmom #firstbaby

25 Các câu trả lời

macam sy masa 1st baby 7@8m baru nampak perut. dan sy mcm sis farah baju sebelom preggy semua boleh pakai. 2nd baby 5@6m dh nampak perut. org igt nak bersalin dh. sbb nmpk sarat. baju semua xmuat. jadi stress. xperlu risau pasal perut awak belom nampak. sbb itu xmenjamin apa2. yg penting setiap kali checkup doctor mention perkembangan baby awak okay dn mengikut week sepatotnya😊🫰

depends la ngan badan masing2..sis tggi 167cm dgn berat 61.5kg. sis pregnant anak 1st sampai skrg anak ke 3 xbrapa nampak baby bump. 7 bulan baru org prasan macam perut buncit sikit.. tu pun org xtau lagi tgh pregnant ke x skadar buncit sbb byk makan. stakat ni sis kalau dah 8-9 bulan tu nampak cam org biasa pregnant 4-5 bulan and masa tu baru ada org tegur sis pregnant ke x..

ikut bdn org sis, kdg awal dah nampak, saya perut 7 bulan baru nampak mungkin sbb chubby kot, org x caya sya prgnant hri tu, haha. Pstu aktif semacam pulak msa tu, tapi strt 8 bulan muka mkin kmbg, perut pun nmpak dah, lgi pun perut sya x mmboyot sngt. Org kata saiz baby bump x pnting yg penting baby n kita sihat insyallah😘

kalau sendiri tgok kt rmh 3 bln npk dh naik buncit skit. sblum tu kurus je. klau kt luar pkai baju t shirt 5 bln cmtu bru npk. ikut bdn org jgk. awak hari2 check bila perut nk bsr, sy plk hari2 check bila perut nk kurus . 8 bln dh brsalin perut buncit tk hilang mcm mndung 5 bln ni ha😆

11mo trước

boleh je pakai sis. tapi bengkung tak bantu long term pun. buat otot perut makin lemah ada lah, sebab disokong setiap masa. kena exercise baru otot perut kuat semula.

I masuk 3rd trimester. 8bulan baru nampak perut. Maybe sebab i petite kot. Before pregnant berat 45kg. Sekarang 37weeks tunggu nak beranak anak ke4, berat 52kg 😂 Perut ni lain orang, lain timing nampak. Depends on berat badan jugak and berapa cepat berat you naik 😂

11mo trước

InsyaAllah semoga dipermudahkan urusan bersalin you babe! Take care mommy! ❤️

ikut badan juga ... mcm saya tinggi 155cm , berat 44kg .. 5 bulan nampak baby bump dah kalau pakai tshirt jeh ... kalau pakai baju besar tk prasan . mcm saya suka pakai baju oversize, kwn tk prasan lgi perut 😂 kt rumah pakai tshirt kakak ipar tegur dah perut

Sye rasanya 7-8 bulan baru nampak pregnant😂 Sye mengadu kat mak sye, mak sye kata “Memang macam tu la mama dulu hamil awk pun 5 bulan masih lagi guna seluar jeans” haha keturunan ka apa 🤣🤣

Ikut badan jg …klu badan kurus 3bln tu mimang ada sikit je tpi klu sy 4bln gi kerja mimang tak de Baby bump langsung, sikit je boroii2 tu lpas tu time 5bln org ingat badan kita naik berat badan pula …

bergantung by 4m dah naik perot. yg pasti start 6bln perut ketara membesar dan apabila 8 bulan sangat membesar-besar. sebelum tu kawan-kawan asik tegur hmm perot kecik.. sekarang besarnya perot uuu..

Saya 7 bulan pun taknampak. Dah 9 bulan baru ada nampak sikit tu pun sikit je 😂 nampak tak nampak takde masalah asalkan baby membesar ikut umur dia. Tak nampak lagi elok sebab tu kan aurat ☺️