Ruam pada bayi

Hi mommies ☺️ nak tanye kalau ruam kat muka baby tu normal ke tak?? Ruam tu tak la banyak. Bby baru 26hari. Btw ini anak pertama😘😘

4 Các câu trả lời

biasa bby baru lahir akan keluar ruam2 bintik2 merah kat muka.normal tu ank2 sya 4 org semua mcm tu.kadang sebab susu pun ya nak kena rajin lap2 lepas nyusu.sya mmg tak letak apa2 pun nti akan hilang sendiri.takut nak letal cream kot tak serasi dgn kulit dia je

normal je tu sis baby sy pon jd jgk ruam dkt muka naik bijik2 pd bahagian pp je..makin besar makin hilang..sy pon anak pertama jgk..

normal tu sis..nnt hilg..klu kronik br refer doc

Itu biasa sis 😊 lama lama nanti akan hilang.

4y trước

Kalau ruam banyak sangat, boleh tanya kat kk je nanti. Sebab takut ada allergy apa apa ke kan.