First baby ❤️

Hi mommies, nak tanya sy jam taktau nak beli mana dulu org kata beli yg penting2 dlu utk brng baby tp bg sy semua penting haha. Boleh tak bgtahu contoh barang yg kita kena bei awai supya tak kalut. Sy dah 5 bulan tp apa pun tak beli lg taktau nak beli apa dulu, padahal list dah ada.

4 Các câu trả lời

Saya beli barang keperluan masa bersalin dan berpantang dulu,dan barang baby sikit-sikit mcm lotion snowy,set keperluan lepas mandi baby mcm cotton ball,set hair serum mcm tasneem,set kuku,set tilam bntal,klau mcm pakaian baby ,bedung last beli sebab xtau jantina lagi kdng takut ada org bagi hadiah pkaian kdng hehe

5bulan awal lg. sy plan 7bln baru nk beli sbb xblh nk recycle si kakak punya. skrg duk saving sikit2. tp klu awk nk start membeli, blh je beli benda2 yg costly, cth carseat, stroller.

Bleh dah beli sikit2 sis tisu basah pampers barut babu mitten n boot.. Hehe slow2 xpe.. Tp beli brg2 yg sis rse btol2 pntg dlu.. Yg lain slow2

saya beli baju bby start 4bulan. beli sikit². lepastu baru beli alat mndi dengn minyk² dia.