Alahan minggu keberapa

Hi mommies. Nak tanya semua, minggu keberapa mommies dapat alahan? And ada ke yang takda alahan langsung? 🙋🏻‍♀️ Saya first baby ni so rasa macam pelik tengok orang sekeliling ada alahan. Orang kata jangan diminta alahan mengandung tapi saya rasa relax sangat macam takda apa pun 😅 Just cramp bawah perut on off. Maaf ya sekadar bertanya sebab curious 🙏🏻😬 #firstbaby #bantusharing #ingintahu

34 Các câu trả lời

saya anak first, preggy takde alahan and then gugur. that time saya ada tengok sotang tiktoker cakap dia ada alahan preggy tapi saya takpercaya. tuptup, saya preggy lain and saya ada alahan 😆 menyesalll takpercaya dia. hahahaha

Alahan biasanya akan bermula start kandungan 2 bulan. Tapi depends. Ada org kena lmbt sikit. Setiap org alahan berbeza-beza. Tak sama. Ada yang alahan beberapa hari. Ada yg sepanjang mengandung n ada yg langsung takda alahan

Saya pun dulu preggy anak first xde alahan. Normal je tu. Lagi risau if ada alahan sbb ada jugak kawan yg alahan teruk sgt sampai keluar masuk hospital. So syukur la if xde pape alahan tu. Enjoy je your preggy journey sis.

Saya tengah mengandung anak pertama, takda alahan alhamdulillah. Period saya teratur, tahu pregnant after period lewat 3 minggu. Know know perut membuncit 😂 doakan saya nak masuk trimester ketiga minggu depan ya 🤗

sya dulu suami pertama langsung tak ada alahan suami dulu je dapat sekarang suami ke 2 ni sya yg alahan muntah kuning cium bau mcm goreng bawang tak dapat kupak bawang putih tak dapat bau cium bau nasik pun tak dapat

Sayaa first baby jgk sis. Tiada alahan. Kadang risau makan mcm tak ingat dunia. Kadang tertanya tanya betul ke mengandung sbb tiada alahan. Tapi sntiasa brsyukur moga allah selamatkn semuanya.

allhamdulillah sy tk ad alahan sampai skrg 33 weeks. harap smpai habis la. mengidam pun sikit2 je. normal rasanya kalau ada alahan atau tak...bergantung pada penerimaan badan kita sndri 😊

klau sy alahan bermula slpas tahu ja yg diri prgnant trus dtg alahan tue...smpai lah skrg 6bulan still ada alahan,skrg hamil ank kedua...ank first dlu smpai 4bulan ja alahannya...

sy alahan start minggu ke 16, sekarang 20 minggu masih ada alahan. masa 1-15 mggu lgsung xde pape alahan. bahagia sungguh. mana tahu naik 16 mgu terus ada alahan. 😅😅😅

Saya nak masuk 2bulan alhamdulillah so far okay. Macam awak jugak cramp dan penat kalau lebih jalan atau buat kerja. Moga kita baik2 je sampai bersalin ya inshaaAllah