SAKIT BAWAH PERUT

Mommies, nak tanya. Saya preg 32w, hari ni sakit mencucuk di kawasan ari² (bawah perut). Bila berdiri n berjalan, sakit sangat2. Baby gerak ok, xde keluar lendir atau air. Ade ke mommies yg tgh alami sama? #ingintahu

2 Các câu trả lời

Mungkin kepala baby ada dekat bawah , dia beriadah dalam perut sis hehe . Sis akan rasa mcm benjolan di abdomen situ . Jadi sakit bahagian tu , saya 36 weeks pun rasa , nak bergerak tu takboleh kena tenangkan diri cakap dgn baby yg kita nak bangun bergerak . So slow2 akan hilang sakit tu even dia dibawah . Sis boleh cuba bercakap dgn baby kalau rasa sakit tu . Sambil usap perut sis ☺️

2y trước

ya betul.. mcm tu la sy rasa. hr tu masa 29w, baby masih kepala kt atas.. nnti nak g intai dia lah.. sy risau sbb ade bb prem before ni. cuma rasa mcm ni, x pernah pulak.. tq 😊

iya mungkin kepala baby dah kt bwh tu yg mencucuk

2y trước

oo.. ye jugak kan.. lepas rehat baring lama, esok paginya x rasa dah sakit mcm tu..