Kerap sakit perut normal ke waktu pregnant?

Hi mommies. Nak Tanya saya baru masuk 9 weeks + kerap sakit perut lah. Sampai kena sapu minyak angin berulang kali tapi still tak reda. Then husband ckp perut sejuk bila dia sentuh waktu sakit. Normal ke? #firstbaby #bantusharing #1stimemom #mommybuntu #pregnancy

2 Các câu trả lời

Sakit perut mcm kembung ke ape ye sis? sbb sbenarnya x brapa elok sapu minyak angin kat perut time preknan ni..lagi2 diawal kehamilan, sbb minyak angin bersifat panas kan, takut jadi pape kang.. klu sis dh buat buku pink, boleh tnye nurse or doc utk mntk pendapat.. tapi bgi sy, normal sakit perut n kembung time preknan ni, bdan kita baru nak terima org baru kan, tu yg sakit2 sket..

Jgn sapu minyak angin kt perut waktu pregnant sis. Blh effect kt baby. Nurse pn pesan bhgian perut dan belakang jgn usik. Klu nk sapu minyak atau berurut pn cuma bhgian betis ke bwh dan bahu je.. sbb kandungan minyak angin xelok utk baby.